Turvallisempi Jyrock

Haluamme taata jokaiselle kävijälle turvallisemman tilan, jossa nauttia festivaalista omana itsenään. Jyrock ei hyväksy minkäänlaista häirintää tai syrjintää. Mikäli kohtaat häiritsevää käytöstä Jyrockissa, toivomme sinun kertovan siitä heti järjestyksenvalvojille. Asiattomasti käyttäytyvä henkilö voidaan poistaa festivaalilta.

Festivaalin aikana päivystävät häirintäyhteyshenkilöt. Voit olla häirintäyhteyshenkilöön yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos kaipaat tukea ja apua hankalien tilanteiden käsittelyyn festivaalin aikana. Ilmoitamme häirintäyhdyshenkilöt lähempänä festivaalia. Häirintäyhdyshenkilön kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia, eikä mihinkään toimiin ryhdytä ilman yhteydenottajan suostumusta.

Jotta turvallisempi festivaali toteutuisi, olemme luoneet Jyrockille omat turvallisemman tilan periaatteet, joihin voit tutustua alla. Turvallisemman tilan periaatteiden on tarkoitus antaa jokaiselle työkaluja turvallisemman tilan luomiseen sekä itselleen että muille. Kaikille hauska ja turvallinen juhlafiilis syntyy yhdessä.

Henkilökuntamme ja vapaaehtoisemme on perehdytetty toimimaan turvallisen tilan periaatteita noudattaen sekä tunnistamaan häirintä ja puuttumaan siihen.

Haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme. Jos sinulla on kehitysehdotuksia tai palautetta festivaalin turvallisuuteen tai muuhun asiaan liittyen, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen tapahtumatuottaja@jyy.fi. Avaamme festivaalin jälkeen palautelomakkeen, jonka kautta voit jättää palautetta myös anonyymisti.

Jyrockin turvallisemman tilan periaatteet

Emme hyväksy häirintää tai syrjintää. Häirintä voi olla sanallista, sanatonta tai fyysistä ei-toivottua käytöstä, joka loukkaa henkilön henkistä tai fyysistä koskemattomuutta.

Puutu epäasialliseen käytökseen. Jos todistat häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä, älä jää sivustakatsojaksi. Henkilökunta ja järjestyksenvalvojat auttavat. Voit olla yhteydessä häirintäyhteyshenkilöihin matalalla kynnyksellä festivaalin aikana.

Kunnioita muita. Jokaisella on oikeus nauttia festareista omana itsenään. Anna toisille sekä fyysistä että henkistä tilaa ja kiinnitä huomiota sanavalintoihisi. Kunnioita jokaisen itsemäärittelyoikeutta äläkä tee oletuksia esimerkiksi toisten sukupuolesta, taustasta tai perhesuhteista. Suhtaudu toisiin avoimesti.

Rentoudu ja nauti festarifiiliksestä! Me kaikki luomme turvallisempaa tilaa omalla toiminnallamme. Muista myös, että erehtyminen on inhimillistä ja kysyminen sallittua. Hauskaa Jyrock-viikonloppua!